Monipuoliset ja yksilölliset hoivapalvelut Kuopiossa

Soita ja kysy lisää

Hoito- ja Kotipalvelu Iida tarjoaa luotettavia hoivapalveluita sinulle ja läheisellesi. Olemme Kuopiossa toimiva yritys, jonka monipuoliset apu- ja hoivapalvelut ovat jokaisen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan räätälöityjä.

Kotipalvelu auttaa arjen askareissa

Kotipalvelumme tarjoaa asiointiapua liikuntarajoitteisille ja ikäihmisille. Voimme esimerkiksi käydä asioilla kaupungilla ja viettää samalla miellyttävän päivän kaupassa käynnin tai muiden askareiden ohessa jutellen. Myös monipuoliset asiointia helpottavat palvelut onnistuvat kauttamme, kuten lääkärikäynti ja tutkimuksiin saattaminen. Hoivapalveluihimme kuuluvat lisäksi erilaiset virkistyskäynnit, esimerkiksi teatterissa ja elokuvissa käynnit, sinun tai läheisesi toiveiden mukaisesti. Kotipalvelumme tarkoitus on helpottaa arkea ja tehdä siitä miellyttävämpää. Kerro meille, miten voimme auttaa juuri sinua tai läheistäsi.

Kotihoitopalvelu mahdollistaa turvallisen asumisen rakkaassa kodissa

Tuttu ja turvallinen hoitaja käy luonasi sovittuina aikoina. Hoidamme askareet, joihin voimavarasi tai aikasi eivät
riitä. Hoivapalvelu voi olla pitkäaikaista tai lyhytaikaista palvelua asiakkaan tarpeiden mukaan.

Perushoitopalveluiden lisäksi palveluihimme voi sisältyä esimerkiksi:

  • Ylläpitosiivous
  • Pyykkihuolto
  • Ikkunanpesut
  • Ruoanlaitto
  • Tiskaaminen

Omaishoitajan lomitus auttaa jaksamaan vaativassa hoitotyössä

Tarjoamme omaishoitajalle mahdollisuuden hetken vapaaseen, lepoon ja virkistykseen, hengähdystaukoon arjen vaativasta työstä. Palvelu on kaikkien omaistaan kotona hoitavien käytettävissä. Autamme päivittäisissä toimissa, kuten perushoidossa, aterioinnissa ja liikkumisessa. Asiakkaan toiveiden mukaan palveluumme voi sisältyä myös virkistystoimintaa. Jotta läheisesi tuttu ja turvallinen ympäristö säilyy myös omaishoitajan loman aikana, tulemme kotiin hoitamaan läheistäsi. Näin voit omaishoitajana viettää vapaasi huolettomin mielin. Voimme tehdä eripituisia omaishoidon lomituksia tarpeesi mukaisesti.

Kaupungin palveluseteli

Kuopion kaupunki järjestää asiakkailleen sosiaali- ja terveyspalveluita palvelusetelillä. Kaupunki hyväksyy yksityiset palvelujen tuottajat, joiden palveluita asiakas voi palvelusetelillä maksaa. Palveluseteli on käytössä tilapäisessä kotihoidossa, tuetussa kotona asumisessa (säännöllinen kotihoito) sekä omaishoitajan vapaan järjestämisessä.

Lue lisätietoja Kuopion kaupungin sivuilta

Kelan hoitotuki

Kelan hoitotuen tarkoitus on tukea vammaisen tai pitkäaikaisesti sairaan eläkkeensaajan jokapäiväistä elämää, toimintakykyä, kuntoutusta ja hoitoa. Oikeus tukeen arvioidaan lisäksi sen mukaan, kuinka paljon apua, ohjausta ja valvontaa tarvitset vamman tai sairauden vuoksi. Jos tarvitset apua vain kotitaloustöissä tai asioinnissa, sinulla ei ole oikeutta hoitotukeen.

Hoitotuen saaminen edellyttää, että tarvitset: apua henkilökohtaisissa toiminnoissa, kuten peseytymisessä, pukeutumisessa tai kommunikoinnissa tai ohjausta tai valvontaa, kuten muistuttelua, kannustusta ja silmälläpitoa arjen eri toiminnoissa.

Lue lisää hoitotuesta Kelan sivuilta